2011. február 18.

Cukkinis pulyka fasírt


Egy ideig ÉP-vel kerülnünk kell a sertéshús fogyasztást, így ezentúl főleg a csirke, a pulyka, meg nyúl fogja a húst jelenteni számunkra. Csak tudnám, mi lesz azzal a sok finom kolbásszal, szalámival, és a három sonkával (meg a tavalyi negyedikkel) amit készítettünk, még mielőtt kiderült a tilalom…

Minap darált pulykacombból, cukkinivel készítettem fasírtot, szilikon mini muffin formákban sültek, így gyakorlatilag teljesen zsírmentesek. És finomak.


Hozzávalók:
fél kg darált pulyka felsőcomb
2 saláta cukkini, reszelve
1 fej salotta
1 fej lilahagyma
2 tojás
2 ek sómentes bio vegamix
1 ek szárított oregánó
3 gerezd fokhagyma, zúzva
2 marék reszelt sajt (ugyanolyan jó füstölt edámival, mint ementálival, fetával, vagy parmezánnal)

A hozzávalókat összegyúrom (zsemlemorzsa, áztatott zsemle nélkül is jól összeáll a massza!) és szilikon mini muffin formákba töltöm. 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig, illetve pirulásig sütöm.
Zöldsalátával és friss zsázsával tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.