2011. február 22.

Juhtúrós olívás csirkemell


Meglátni és megszeretni, azaz reggel megláttam, délre elkészült!

Hozzávalók:
1 csontos csirkemell, vagy 2 filé
10 dkg brindza, vagy burduf túró
2 marék fekete, magozott olívabogyó
só, frissen őrölt színes bors
oregánó, bazsalikom (opcionális)
1 ek kacsazsír

Egy sütőtálat kikentem kacsazsírral. A csirkemellet kicsontoztam, a 2 fél filét vastagságában felébe vágtam (nem vágtam át teljesen, csak felnyitottam), sóztam, borsoztam, majd megpakoltam fél centi vastag szelet füstölt burduf túróval, amit a Kézműves Ízek Vásárán vettem az erdélyi (Székelyszentléleki) Gordon műhely standján (sajnos nem juh, hanem tehéntejből készült, de isteni finom!). Belenyomkodtam jó sok fekete, magozott olíva bogyót, betakartam a csirkemell másik felével, megszórtam bazsalikommal, oregánóval és tettem a tetejére 2 szelet füstölt mozzarellát, majd alufóliával letakarva alatt ment a sütőbe, 180 fokra, kb 30 percre.


Nagylány (neki készült) mind a 10 ujját megnyalta utána:-) Még telefonon is felhívott azzal, hogy „Anya, ez isteni!...”

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.