2011. február 21.

Szűzpecsenyés kalács


Egy újabb „lássuk mi van a hűtőben” akció, illetve „ha már van egy tekercs levesles tészta, lássuk, mit lehet bele tölteni” eredménye.

Hozzávalók:
1 tekercs friss leveles tészta (nekem a Tante Fanny a tuti)
maradék sült (sertésszűz vagy bármilyen maradék sült hús)
1 fej hagyma
1 zöld és fél piros kaliforniai paprika (épp ez volt itthon)
1 tojás fehérje (lehet egész tojás is, de nálam kimaradt egy sütiből egy fehérje és azt használtam el)
diónyi vaj
szezámmag

A hagymát nagyobb kockákra vágom és üvegesre párolom az olvasztott vajon, majd rádobom a felkockázott kaliforniai paprikát, sózom, borsozom és kevergetve addig pirítom, míg kezd összeesni, akkor leveszem a tűzről és félreteszem hűlni. Felkockázom a sült húst, összekeverem a zöldséggel és a habbá vert fehérjével (elvileg ez tartja össze a tölteléket), majd betöltöm a leveles tésztába(egészen konkrétan így). A „kalácsot” sütőpapíros tepsire helyezem, a tetejét megkenem olvasztott vajjal, megszórom szezámmaggal és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb 25 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Langyosan, szeletelve tálalom.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

2 megjegyzés:

Ditta írta...

Nagyon finom lehet,gyönyörű a fotó!

Gabojsza írta...

Ditta, köszönöm! Tényleg finom (volt):-)