2011. február 23.
Kelkáposztás, paszternákos karfiol krémleves
…avagy egy újabb álarcos leves.
Húslevest általában hétvégén főzök, sok, sok zöldséggel. Van, hogy nem fogy annyira, 3 napig meg nem szeretem ugyanazt a levest asztalra tenni és enni én sem, hát ilyenkor új köntösbe bújtatom. Megfőzök egy liter húsleves leszűrt levében egy fej karfiolt, majd felforrósítom a húslevesben főtt, megmaradt zöldségeket is: 2-3 sárgarépát, 1 fehérrépát, 1 paszternákot és a negyed (kis fej) kelkáposztát, majd az egészet pürésítem 2 dl tejszínnel, és kéksajttal megszórva tálalom. (Rajtam kívül senki nem ismer rá a vasárnapi húslevesre:-))
Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Címkék:
karfiol,
kékpenészes sajt,
kelkáposzta,
krémleves,
leves,
paszternák,
sárgarépa