2011. február 17.

Southern fried chicken (amerikai rántott csirke)


A louisianai cajun-kreol konyha remeke. Egyfajta cordon bleu csirkecombból, sütőben sütve.

8 csirke felsőcombot lebőrözök, kicsontozok. A combokat sózom, borsozom, a csont helyére egy szelet sonkába tekert kis hasáb sajtot göngyölök, az összetekert, töltött combokat hústűvel (vagy ha aprók a combok - fogpiszkálóval) rögzítem. A szokásos módon panírozom (liszt-tojás-zsemle-, vagy panko morzsa), és a hajtott felével lefelé, kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetem őket. A tetejüket olvasztott vajjal megkenem és fedő nélkül, 200 fokos (előmelegített) sütőben 30 percig sütöm. Ekkor a hús alatt összegyűlt zsiradékkal meglocsolom, és a sütőbe visszatolva ropogósra sütöm.
Kreol ketchuppal és zöld salátával tálalom.

A receptet a Terebessen találtam.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

5 megjegyzés:

Ottis írta...

Nem lehet rossz, nagyon guszta!

Beatrix írta...

Jól hangzik!!!!!!!!!!!!!! Ki fogom próbálni a hétvégén!!!!!!!

Ízlésszindróma írta...

Azta, ezt most igen megkósolnám!!!:)

4Gyerek írta...

ilyensmit már ettünk.
csak nem sütőben sütve.
éssss finom.

Hugi írta...

Tökéletes a recept.
Megcsináltam és közzétettem, természetesen Téged jelölve forrásként.
Üdv, Hugi