2011. február 17.
Southern fried chicken (amerikai rántott csirke)
A louisianai cajun-kreol konyha remeke. Egyfajta cordon bleu csirkecombból, sütőben sütve.
8 csirke felsőcombot lebőrözök, kicsontozok. A combokat sózom, borsozom, a csont helyére egy szelet sonkába tekert kis hasáb sajtot göngyölök, az összetekert, töltött combokat hústűvel (vagy ha aprók a combok - fogpiszkálóval) rögzítem. A szokásos módon panírozom (liszt-tojás-zsemle-, vagy panko morzsa), és a hajtott felével lefelé, kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektetem őket. A tetejüket olvasztott vajjal megkenem és fedő nélkül, 200 fokos (előmelegített) sütőben 30 percig sütöm. Ekkor a hús alatt összegyűlt zsiradékkal meglocsolom, és a sütőbe visszatolva ropogósra sütöm.
Kreol ketchuppal és zöld salátával tálalom.
A receptet a Terebessen találtam.
Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Címkék:
csirke,
csirkecomb,
sajt,
sonka,
töltött hús