2011. február 18.

Hagymás sajtos rétes


Hevert a hűtőben egy csomag réteslap (Aldiban vettem, meglepően jó minőségű, még a szavatossági idő lejártának közelében is), nem nagyon volt itthon, mivel megtölthettem volna. Szeletelt sajt éppen volt, meg ropogós sült hagyma is, lett belőle vendégváró, sörkísérő sós rétes.

Hozzávalók:
egy csomag réteslap
2 marék ropogós, sült hagyma
20 dkg szeletelt sajt (most füstölt mozzarella és edámi)
50 g olvasztott vaj

Kiterítem a réteslapokat. Egy jól kicsavart, nedves konyharuhára fektetek egyet, megkenem kevés olvasztott vajjal, ráhelyezek még egy réteslapot, azt is megkenem, majd egy harmadikat (ha 6 lapos a réteslap csomag), meg egy negyediket (ha 8 lapos a réteslap csomag). Betakarom sajt szeletekkel, bőven megszórom ropogós sült hagymával (ha nincs kéznél, karamellizáltra sült hagymával is készíthető), feltekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Ugyanígy járok el a második rúddal is, majd mindkettőt lekenem olvasztott vajjal, és betolom a 200 fokos sütőbe, míg szép pirosra sül. Langyosan vagy hidegen, egy pohár sörrel kínálom a vendégeknek.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.