2011. február 12.

Egyhetes lébőjt a Napsugár Életházban


Letelt az egy hét, vége a léböjt bentlakásos részének. Nagyon kellemes hetet hagytam magam mögött, és minden megpróbáltatás ellenére elég jól éreztem magam, a fizikai oldalon túl a lelkem is épült.

Már megérkezésem pillanatában, amikor beléptem a böjtház nappalijába olyan nyugalom telepedett rám, mintha hazaértem volna. Van a helynek egy sajátos hangulata, amit megmagyarázni nem tudok, valami ezo-izé, maradjunk annyiban, hogy jó ott lenni.

A szobák kellemes berendezésűek, saját fürdőszobával, minden és mindenki a böjtölők kényelmet szolgálja. Reggel 8-kor reggeli, minden nap más gyógyteával (félreértés ne essék, a gyógytea maga a reggeli). Előtte mindenki a saját szobájában megitta a keserűsó keverékét, 7-8 dl vízzel leöblítve, így mire lementünk a reggelihez, ki is tisztultunk. Keserűsót még sosem szedtem, nem is volt vele semmi gondom, az íze sem annyira rossz, mint ahogy riogattak vele és egy léböjt alkalmával igenis fontos, hogy a belek is tisztuljanak.

Kilenctől mindennap egy-másfél órás mozgás következett, első nap joga, második naptól pilates torna egy csupaszív, nagyon kedves és nagyon profi edzővel. Fél éve nem mozogtam, így eléggé be voltam rozsdásodva, de a harmadik naptól már annyira jól esett a mozgás, hogy ezentúl itthon is fogok tornázni.
A torna után ittunk egy harsányzöld és szuperfinom almás búzafű koktélt, ez volt a nap egyik fénypontja, a mozgás utáni „jutalomfalat”.

Délig szabad program következett, lehetett pihenni, masszázst venni, beszélgetni, olvasni, vagy sétálni. Délben ebéd, minden nap más leves (nagyon híg krémlevesek), jó ízűek, de sajna sótlanok (ettől szenvedtünk egy kicsit, de hét vége felé már nagyon fel sem tűnt, itthon is biztosan sokkal kevesebb sóval is beérem ezután). Ebéd után csendes pihenő májpakolással, negyed háromkor indulás sétálni. Séta előtt és után ittunk friss gyümölcskoktélt, majd este hatkor várt a vacsora: ugyanaz a leves, mint délben és egy kis tálka zabnyák, ami a nap másik fénypontja volt, egy kis őrölt fahéjjal és egy csepp mézzel megbolondítva.

Estig szauna, masszázs, fürdés a kinti, 38 fokos medencében, majd lefekvés előtt egy pohár finom cékla koktél (almával és sárgarépával), mind emellett naponta egy-másfél liter tea és ugyanennyi forrásvíz.
Minden tea, koktél és leves frissen, bio alapanyagokból készült és mivel gyakorlatilag két óránként „ettünk” valamit, egyáltalán nem volt éhségérzetem, gond nélkül kibírtam.

A napirendünk első ránézésre „katonásnak” tűnt, de semmi nem volt kötelező, ha valaki torna, vagy a séta helyett inkább pihenni szeretett volna, megtehette. Magam is hagytam ki egy tornát, meg két sétát, mert épp jobban esett a fekvés, vagy a masszázs.

Különleges élmény volt a hang-, és a Mau-ri masszázs, az irányított meditáció, de legeslegjobban a testmasszázst élveztem (repetáztam is), mert Jaksa Zsuzsinak olyan keze van, hogy minden csomót kimasszírozott belőlem!

Amikor a délelőtti szikrázó napsütésben kint feküdtem a teraszon, a kényelmes nyugágyon, színes, vidám plédek között, hát én voltam a legboldogabb és gondtalanabb ember a földkerekségen!

Volt alkalmunk biorezonanciás állapotfelmérésre, asztrológussal beszélgetni, mozgással kapcsolatos szaktanácsadásra és végre megtanultam úgy ülni, hogy attól ne szenvedjen a gerincem és erre ezentúl figyelni is fogok.
Gyönyörű, napos, kellemes idő volt egész héten, aminek egyedüli hátránya az volt, hogy a hó, ami megérkezésünkkor fogadott elolvadt, nyomában sár maradt, ami megnehezítette a sétát a böjtház közvetlen közelében, de feltaláltuk magunkat, a Duna mellett tettünk nagy sétákat, a Termál Hotel Liget parkolójából a töltésen végig, míg tartott a járda.

Sok-sok tapasztalattal, információval lettem gazdagabb, épültem-szépültem és fogytam is (6 kg-t) az egy hét alatt.  Ha ilyen helyre készülsz, ne hagyd otthon a nyitottságod az új dolgokra, az ezo-izékre való befogadó készséged, mert az, amiről még nem hallottál, nem biztos, hogy nem létezik, amiben eddig nem hittél, az attól még lehet, hogy működik!

Ha tetszik a poszt, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.