2011. február 13.

Croissant, dobozból


Időhiányban szenvedő háziasszonyoknak találták ki a friss „dobozos” croissant. Nem übereli a házi változatot, de jó megoldás, ha reggel, felkelés után 20 perccel frissen sült croissantra vágyunk. Ausztriában vettem a Sparban, van saját márkás és egy kék dobozos, drágább (de nem sokkal finomabb) változat. 6 db van egy dobozban, tekercsben, perforálva, csak ki kell bontani a dobozt, letekerni, a perforáció mentén elválasztani egymástól, tetszés szerint megtölteni (sajttal, sonkával, vagy mindkettővel, tapenade-al, zakuszkával, keményebb állagú lekvárral, vagy csokival, de töltetlenül is működik), majd feltekerni és sütőpapíros tepsiben, 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt kisütni. Ha egy felvert tojással is megkenjük a tetejét, még fényes is lesz sütés után.

"Szerelési" útmutató for dummies itt.

Nálam még tart a felépítő diéta az egyhetes léböjt után, de a család többi tagja szívesen eszi reggelire.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

6 megjegyzés:

Max írta...

Szerintem a saját-márkás jobb, mint a kék dobozos, de egyszer ráfaragtam, mert elfelejtettem a hűtőben, hogy be tettem, és elindult a késleltetett élesztés folyamata, lejárat előtt 3 nappal, és kimászott a dobozból(-: Akkor kényszer sütés lett a vége. Ha jól emlékszem 1,5 € volt egy dobozka, és viszonylag E mentes az összetétele.

Bianka írta...

Szerintem kellenek az ilyen végső szükségletek, mert nem mindenki ér rá, vagy ért hozzá

Mosolyrend Évi :) írta...

Köszönöm az ötletet .)
De kár,hogy nem járok ki :( itthon nem kapható?

Gabojsza írta...

Max, az összetétele teljesen rendben van:-)
Évi, sajnos itthon nem kapható :-(((

Max írta...

Sajnos, mint több más dolog, ami a kinti spar-ban kapható, az itthoniban nem. Nagyon jó, helyi termelőktől származó joghurtok, zöldségek, szalámik és egyebek. A fürstenfeldi euro sparban gond nélkül tudok vásárolni koriander zöldet, több féle kiszerelésben, és akás minősített bio termelőtől is. Aztán csak 100 km-re van tőlünk.

PartizánOrsi írta...

Itt, Németországban is van, én is veszek néha. De jártam már vele én is úgy, mint Max, hogy kimászott a dobozból :-) Létezik dobozolt zsemle is...