2011. február 13.

Croissant, dobozból


Időhiányban szenvedő háziasszonyoknak találták ki a friss „dobozos” croissant. Nem übereli a házi változatot, de jó megoldás, ha reggel, felkelés után 20 perccel frissen sült croissantra vágyunk. Ausztriában vettem a Sparban, van saját márkás és egy kék dobozos, drágább (de nem sokkal finomabb) változat. 6 db van egy dobozban, tekercsben, perforálva, csak ki kell bontani a dobozt, letekerni, a perforáció mentén elválasztani egymástól, tetszés szerint megtölteni (sajttal, sonkával, vagy mindkettővel, tapenade-al, zakuszkával, keményebb állagú lekvárral, vagy csokival, de töltetlenül is működik), majd feltekerni és sütőpapíros tepsiben, 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt kisütni. Ha egy felvert tojással is megkenjük a tetejét, még fényes is lesz sütés után.

"Szerelési" útmutató for dummies itt.

Nálam még tart a felépítő diéta az egyhetes léböjt után, de a család többi tagja szívesen eszi reggelire.

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.