2010. február 4.

Kis színes


Ülök a Pesti dugóban, alig haladok, nézegetem a kirakatokat a körúton. Egyszer csak megpillantok egy csupa szürke (de tényleg!) kirakatot, felnézek a cégtáblára: SZÍNES ÖTLETEK :-) Na, ezen jót nevettem! Bár a szürke is szín, nem?
Nem szürke, hanem jó színes a salátám, mert szezonalitás ide, vagy oda, de a kolbászos palacsinta után valami könnyebbre vágytam. Belevagdostam mindenfélét, ami persze nyáron mind-mind jobb ízű, de most színeivel dobta fel a hangulatot. Ment bele alapnak kicsit íztelen, de jó ropogós jégsaláta, szép piros (és néha meglepően ízes) spanyol paradicsom, jóféle hazai lilahagyma, görög olajbogyó és feta, na meg nyári hangulatot idéző, maradék grillcsirke. "Öntetnek" kevés (szicíliai, extra szűz) olívaolaj, meg pár csepp jóféle balzsamecet, tekerésnyi bors és már kész is!

1 megjegyzés:

Curi írta...

Mi is salátáztunk tegnap. Már nagyon ki voltam éhezve valami "zöldre". Imádom a rukkolát, főleg balzsamecettel társítva, de mellé most nem a méregdrága és íztelen jégsalátát választottam alapnak, hanem jó kis magyar fejeskáposztát. Ment mellé még koktélpari, póréhagyma, kígyóubi. Naaagyon jólesett!