2010. február 9.

Brokkoli ropogós


Hozzávalók:
egy fej brokkoli rózsáira szedve (brokkoli szár gondosan félretéve egy másik projekthez)
csokornyi apróra vágott petrezselyem zöld (ettől még üdébb íze lesz)
3 db közepes méretű krumpli
3 ek frissen reszelt parmezán
1 tojás
zsemlemorzsa
szárított, őrölt rozmaring (opcionális, én most tetem bele)
só, frissen őrölt bors

A brokkolit sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd villával összetöröm. Hozzáreszelem a meghámozott nyers krumplit, majd hozzáadom a tojást, a petrezselymet, sót, borsot és rozmaringot ízlés szerint. Annyi zsemlemorzsával keverem, hogy jól formálható masszát kapjak. Rudakat és/vagy golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába hempergetem és forró olajban kisütöm. (Fakanál intelmét vegyük figyelembe: „Itt érdemes vigyázni, nehogy hamar megbarnuljon a ropogós külseje, mert idő kell neki, amíg a krumpli is megpuhul benne”). Hidegen még finomabb:-)

Karfiolból ugyanolyan jó, mint brokkoliból.

3 megjegyzés:

fakanal írta...

A napokban sütöttem megint, eszembe is jutottál, hogy vajon az Actifry mit csinálna a masszával, de nagyjából borítékoltam a választ.

Livi írta...

Szia!
Lehet nagyon nagy hülyeséget mondok, de arra gondoltam, hogy kissé előfőzném a krumplit és akkor nem kéne vigyázni az kisütésnél, hogy a krumpli is megsüljön :) Szerinted?
Mindenképp kipróbálom a receptet amúgy! :)

Gabojsza írta...

Livi, jó ötlet, ki kellene próbálni:-)