
Kati barátnőm tegnap államvizsgázott, esti hazaérkezésére összejöttünk páran meglepi bulira. Sok időm nem maradt készülni, összedobtam egy jó kis kencét vörös lencséből, mert nem is az ételen volt a hangsúly, inkább a pezsgőn:-)
Hozzávalók:
20 dkg vörös lencse
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
só, frissen őrölt bors
1 ek bio vega mix
2 ek gombapor (szárított vargánya)
Az aprított hagymát kevés vajon üvegesre párolom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, beleteszem a megmosott lencsét, a fűszereket, a gombaport és felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel. Fedő alatt kis lángon 20-25 perc alatt pépesre főzöm (ha kell, még egy kis vizet adok hozzá). Áttörni sem kell, a főzés végére a lencse magától szétesik, pürésedik. Hagyom kihűlni és rozskenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom.
Kardemumma receptje a netgombászról.