2009. június 6.

Magad uram, ha szolgád nincs…


Spárgaszezon, évente egy-másfél hónapig. Ilyenkor nálam szinte naponta kerül spárga az asztalra, de gondot okozhat a párolása úgy, hogy a spárgasípok rügyes vége kiálljon a pároló léből. Létezik spárgafőző edény, egyszer majdnem vettem, de kis konyhámban luxus lenne olyan edényt tartanom, amit évente párszor használok (mellesleg a kukta is ilyen), így a kapcsos tortaformámmal magasított tésztafőző edényem funkcionál spárgafőzőként. Magad uram, ha szolgád nincs…

3 megjegyzés:

stampoasis (alias nokedli) írta...

ez aztán tényleg nagyon ötletes;-)

Hobbiszakács írta...

Kicsit eltér a témától, de spárga közös (és nem kötözős!) :-)

Ismerősöm panaszolta, hogy nála a spárgának vízhajtó hatása van. Vajon ez általános/ismert/köztudott észrevétel?

gabojsza írta...

Szerintem rendszeresen eszik spárgát, az mindenképp tapasztalta a vízhajtó hatást. Ennél egy fokkal kellemetlenebb a kihajtott viz szaga, melyet a spárga jelentősen megváltoztat. Na de ez sem tart vissza a spárga fogyasztástól:-)