![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_g0uphqjarOfoLe7hCX5UA5bqP_dKWcPkQyXigmPAylBWrfaEl7oFMsEeHiG3PWUmWOhfPD3kR2lOFYdg6zzdFzYHRvyK3BdsvxttFvSE8oEDrxv1G1SOF6uw10T69aKZ9MrN6Ijd6PGg/s400/sp%C3%A1rga_f%C5%91z%C5%91ed%C3%A9ny.jpg)
Spárgaszezon, évente egy-másfél hónapig. Ilyenkor nálam szinte naponta kerül spárga az asztalra, de gondot okozhat a párolása úgy, hogy a spárgasípok rügyes vége kiálljon a pároló léből. Létezik spárgafőző edény, egyszer majdnem vettem, de kis konyhámban luxus lenne olyan edényt tartanom, amit évente párszor használok (mellesleg a kukta is ilyen), így a kapcsos tortaformámmal magasított tésztafőző edényem funkcionál spárgafőzőként. Magad uram, ha szolgád nincs…