Az egész hely a konyháról szól, senki és semmi nem marad a háttérben, mégis nyoma sincs idegbajnak, kapkodásnak, mindenki jókedvűen, mosolyogva végzi a dolgát.
Olvastam a rideg fémasztalokról, ehhez képest meleg, fa asztalhoz telepedünk, később látom, hogy a fém asztalok is megvannak, kicsit odébb.
Azonnal ott terem a pincér az étlappal és kész szomjunkat oltani. Megkapjuk az innivalónkat és odatelepszünk a pulthoz, a konyhához, naná, hogy a Jenei Tamás mellé, mert ő a kedvencem, ő főz a leginkább szívvel-lélekkel a TvPaprikán. Ha húsz évvel fiatalabb lennék, bevállalnék pár ajtócsapkodást miatta, így elsősorban a lelkesedését élvezem, látszik rajta a képernyőn, hogy szívesen, hozzáértéssel és lelkesedéssel csinálja, amit csinál. Rögtön szóba is elegyedünk és kellemesen elbeszélgetünk amíg megérkeznek az előételek, a főételek után oda is ül az asztalunkhoz és elmeséli, hogy készült a marhapofám, eltrécselünk Heston Blumenthálról, meg Giorgio Locatelliről, aztán felpattan és maga intézkedik a desszertünkről, amit személyesen szolgál fel. „Elolvadhatok?” kérdezi Nagylány… nyugodtan, engem már levett a lábamról!
Nagylány előételnek spanyol tortillát kér sült paprikával, én libanoni padlizsánt pitával.
A tortilla fényévekkel jobb, mint az enyém, a sült paprika nagyon finom, az olajbogyók szintén.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3N07e288dsX-Fu7kmH_smkFFbRpRAsIf1b5rOAJsUfyrffJN8qx8j7Gz0274C8uSMJ_tf7ZSkFqN0eNqMgM3BogfSU8Iyz__2fXjVL-sbfJIV7FCPfZN14IFjXwrJ9_V-LyI3t4veV0DK/s1600/tortillaespagnolla.jpg)
A padlizsánom jó, de izgalmaktól mentes, a pita nem a legsikerültebb példány, nem értem miért, mert Pesten sok helyen, jó minőségben kapható és helyben elkészíteni sem lenne ördöngösség… (még én is meg tudom csinálni)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxiRT8L8jivVEJnAxL0WO3SzM7t0xcumMVd2FS6e2X9FP-t3kLIfI-sbekDwQd1FQNTXsxtrblhLNpwwYsPyL5-W32s2DrbZ6PafTW837M55CrqXJM2Ejowgc0NLD707KO1dtw8wd5KBPn/s1600/padlizsan.jpg)
A braisingelt borjú remek, majdnem elolvad a számban. A mártás nekem spéci nem ízlik, hiányzik belőle valami kis fűszer, ami feldobná az ízét. A polenta kellemes, kissé tejes, a sültpaprika kockák nem olyan finomak mint a spanyol tortilla sültpaprikája és sótlan, de sebaj, ezen lehet segíteni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEig44ob6Kp03ohn1xZcchz0WeTKd1yx2ra-YzEJasHdPOs05n7B4bWktAUIjppgnq4iT9Zxy9lYZn5bpYyx23QErQp-Uib1Ex2Ri0GAi_k4VxicWeP8NhfwEUgwFUV_rAOSA5QjoQl3VdE6/s1600/borjupofa.jpg)
Nagylány jobban választott, zsályás csirkéje igazán ízes, szaftos, a bacon köntös ropogós, egyszóval tökéletes. Ízlik neki a zöldsaláta dressingje is, csak a kuszkusz lehetne kevésbé hideg.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdunYvA-vsWn0wccLIGtf0-U-n2cvmEK3fH88GwtneUCMDTuZAAVDUh_wVGk67seL6Ll79kS-pu_PGf1QDXe-ZE9h3oWk70qt1AMjbhkVguDvoYZDOsCVkptaW64GG1CmPG50adr4NoHP4/s1600/zs%C3%A1ly%C3%A1scsirke.jpg)
A desszertekben nem találok hibát, és nem csak azért, mert személyesen Tamás szolgálta fel nekünk:-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNq0-fFsUSmZo6Bv23EO56QgJ0m4ZBJ2IKz87eSugjKnd-shQ7_hw2CD7C8C4NMjaf_83SS-XDfnnRFfTg0KvlNdS8fKVsrz0xZh6tI_9BRIQKNh7A85CGZqE9XkiBt5qmpaISUNubm-qe/s1600/csokitorta.jpg)
A sajttorta és a csokitorta narancsfagyival egyszerűen tökéletes, csak némi díszítést hiányolok a tányérrol.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjAcZ95a-bVlQbrnWd_DjqQsAbEVpRGiloWBdHtE9N4Fl0kNTZ77LHMEUUmur0-KPn6NjOJnikldkQiAacw2xQZGvFtSiOjUOHoV8Ul18e4j7Itam4SGn626ZcTKGXiWhqCNX7pGLGpA0vf/s1600/t%C3%BAr%C3%B3torta.jpg)
Hazahoztunk és megkóstolunk egy pastrami szendvicset. A Pastrami pastramija igazán jó, jobbat érdemelne mint az őt körülölelő kenyér, a hozzá adott uborka nekem nagyon sós.
Bevallom, nagyon élveztem és abban biztos vagyok, hogy visszatérek, de nem az ételek miatt, hanem a hangulat, a környezet és a fiúk miatt. Legközelebb nagyon szívesen találkoznék Magos Zoltánnal is:-)
Pastrami Kávéház Étterem
1036 Budapest, Lajos utca 93-99.
Az étteremlátogatás időpontja: 2009. június. A bejegyzés az étterem akkori teljesítményét tükrözi , amely azóta változhatott.