![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIIOWb3fhVbsPmSu8IRUcIzfd9xvAAamt5-7799g1LgBrSzaIu-12zUqS8p0ZZDW6sh72ivY0kQJf_fv7kb2iFoYhos2Ob1CLHBijeE3X2rWGb22O8xuGzfVpbOoteIa6JFZN6fkHww7LJ/s1600/meggyes+pite.jpg)
ÉP meggyes pitét kívánt, olyat, amilyet Anyósom csinált régen. Délután el is ment meggyet szedni és mire az irodából hazaértem, ki is magozta. Köztünk legyen szólva, így bármikor bevállalom a pite sütést:-)
Hozzávalók egy 40 x 36 cm-es, nagyméretű sütőtepsihez
a tésztához:
35 dkg liszt
2 tojás sárgája
4 dkg puha vaj
3 dl tej
3 dkg friss élesztő
2 evőkanál barna nádcukor
Továbbá
kb 1,5 kg meggy, kimagozva
zsemlemorzsa
őrölt fahéj
barna nádcukor
sütőpapír
A tészta hozzávalóiból a dagasztógép segítségével rugalmas tésztát készítek és fél órát hagyom kelni. Sütőpapíron vékonyra kinyújtom (ez küzdelmes munka, mert a sütőpapír piszkos módon csúszik a konyhapulton, de ez a szamárvezetőm, már a tepsiméretet illetően).
Belecsúsztatom sütőpapírostól a tésztát a tepsibe, megszórom zsemlemorzsával (hogy a meggy leve ne áztassa el a tésztát), majd barna nádcukorral és bőségesen befedem a magozott meggyel. Megszórom őrölt fahéjjal (ettől sülés közben úgy illatozik, hogy a lépcsőházban is értesülnek a pitémről), még egy kevés nádcukorral, mert finom érett a meggy, de azért mégis…
Ezután hideg sütőbe teszem, bekapcsolom a sütőt 200 fokra, és kb. 25 percig sütöm.
Picilány „Anya, ez isteni!...” szlogennel díjazta.