![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZB7RY0Y6LXX0aH9S7CowmsqvlOfRRHRrqNMZCuHvx8lZFIdSgvSOAlTD2BH06NSC7v4S7DBxghzWbIJBrCIHoj_GPXidSXiQXsBW0Or-PueY8RZV7lK2lWra7Wuhtpz6c1H4-zMneb5MM/s1600/sp%C3%A1rga+sal%C3%A1ta.jpg)
Percek alatt elkészíthető saláta, olyan ízekkel, melyek frigye a mennyben köttetett:-)
Hozzávalók:
120 g tisztított, roppanósra párolt zöldspárga
1 konzerv tonhaltörzs (az aprított tonhal erre nem alkalmas)
1 konzerv fehér bab (400 g-os)
1 lilahagyma
2 ek kapribogyó
2 ek extra szűz olivaolaj
2 ek vörösborecet
2 ek aprított, friss tárkony
A roppanósra párolt spárgát kisujjnyira darabolom és egy salátás tálba összekeverem a leszűrt babbal, tonhallal, kapribogyóval és aprított lilahagymával. Az olívaolajból, vörösborecetből és tárkonyból készült dressingel leöntve azonnal tálalom. Dobozebédnek is el tudom képzelni, de akkor a dressinget csak közvetlenül fogyasztás előtt önteném rá.
Picilány odavolt érte!
GoodFood 2009 május.