![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyzdSVU1q-UmnHbN6TVPK4IrMRQqVrgL7SPg8ipKIySef6DFTw_LW7PbC566KeKVxFfp44Sx45QpTBA5_ckajLAl1vaOoxAFgyF2NdVZsmIs4oOy9qbRg93C6AKGfMsanYyZ-oDiYTMf5f/s1600/karal%C3%A1bleves.jpg)
Karalábé szezon (is) van, nagyon szeretjük levesnek, töltve, diós panírba, grillezve, nyersen, bárhogy. Ez még nem a kertből van, de már biztató jelek vannak, hogy nemsokára „sajátot” ehetünk.
Hozzávalók:
1 nagyobb vagy két kisebb karalábé
1 ek olívaolaj
1 liter húsleves, vagy alaplé, (végszükség esetén leveskocka)
só, frissen őrölt bors
2 ek csombor
1 csokor friss kapor
30 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
fél dl rizs
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
a tálaláshoz tejföl
A hagymát megpucolom, felaprítom és az olajon megdinsztelem. Ha már üveges, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a megmosott rizst, ízesítem sóval, borssal. Addig kevergetem, míg a rizs üveges nem lesz, ekkor leveszem a tűzről és hagyom hűlni. A húsgombócokhoz a húst összekeverem a hagymás-fokhagymás rizzsel, tojással, aprított kaporral és csomborral. Ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsával igazítok az állagán. Ne legyen kemény, se túl lágy, csak formázható. A karalábét meghámozom, felaprítom. Egy fazékba öntöm az alaplevet, vagy húslevest, beleteszem a karalábét, kaprot, csombort, sót és borsot. Puhára főzöm, majd botmixerrel egyneműsítem, így kellően sűrű lesz. Újra felforralom és belefőzöm a kigolyózott húsgombócokat. Tetszés szerint tejföllel tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.