
Tegnap elugrottam Temesvárra GoodFood magazint venni (na jó, nem csak azért mentem) és kellett valami útravaló. Nagy választék nem volt itthon, de volt zöld spárga és leveles tészta, a parmezán meg állandó albérlő a hűtőnkben, ezekből készítettem, talán az epicurious-on talált leveles tésztába tekert, parmezános zöld spárgás rudakat. Pofonegyszerű és nagyon finom, útközben is ehető, vendégváró előételnek is bevethető finomság.
Hozzávalók:
leveles tészta (készre nyújtott)
zöld spárga
frissen reszelt parmezán
1 tojás
só
A zöld spárgát sós vízben előfőzöm, jeges vízben lehűtöm és konyhai papírtörlővel megszárítgatom. A kinyújtott leveles tésztából derelyevágóval 10-12 cm széles csíkokat vágok. A méret a spárga átmérőjével van szoros összefüggésbe, a lényeg, hogy érje körbe a spárgát. Bekenem a felvert tojással - ez „ragasztóként” szolgál - majd oda, ahová a spárgasíp kerül szórok rá jócskán reszelt parmezánt, megsózom és mindegyikre fektetek egy-egy spárgasípot. Feltekerem, végeit visszahajtom és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Megkenem tojással a tetejét (szórhatnék rá szezámmagot, vagy reszelt sajtot is) majd 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütöm. Rácsra téve hűtöm pár percet, aztán langyosan, vagy hidegen rá lehet járni. Isteni!