2009. június 20.

Grillezett padlizsán kéksajt mártással


Olyan tobzódás után mint amibe a héten részünk volt, ma jutottam először fakanál közelbe.
A családnak ízlett, szerintem elmaradt azoktól az ízektől, amiket a héten élveztünk, de Nagylány rám szólt, hogy ne akarjak már Takács Lajos, vagy Bíró Lajos lenni:-)
Kapribogyós csirkemellet kísért, igazán illettek egymáshoz.

Hozzávalók:
1 méretes padlizsán
2 dl tejszín
1 ek vaj
2-3 ek olívaolaj
200 g kéksajt
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
maréknyi friss bazsalikom

A padlizsánt centis szeletekre vágom és kevés vaj-olívaolaj keverékén (azért kevés, mert bármennyit képes magába szívni, de a végeredmény nem jó, ha tucsogós), pár perc alatt mindkét oldalán megsütöm-grillezem. Kiszedem a serpenyőből és a maradék jóízű zsiradékra öntöm a tejszínt, belemorzsolom a kéksajtot, beleszórom az aprított fokhagymát, ha kell sózom, borsozom és hagyom kicsit rotyogni. Visszaköltöztetem a padlizsán szeleteket, körbekergetem őket a mártásba, rászórom az aprított friss bazsalikomot és tálalok. Egy pohár ezerjóval leöblítve még finomabb :-)
Ma múzeumok éjszakája!