2009. március 17.

Mozzarellás padlizsán és cukkini tekercsek



Jó kis meleg előétel, de egy meleg nyári napon főételnek is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
1 padlizsán
1 cukkini
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj (amiben a sajtot pácoltam)
tengeri só, frissen őrölt bors
kevés reszelt sajt

A padlizsánt és cukkinit megmosom, vékony szeletekre vágom és meggrillezem mindkét oldalukat. Minden szeletre fektetek egy-egy kis golyó pácolt sajtot. Feltekerem és a tekercseket egy hőálló edénybe sorakoztatom, meglocsolom a pácként szolgáló olívaolajjal, tengeri sóval, frissen őrölt borssal, aprított fokhagymával, kevés reszelt sajttal. 10 percre sütőbe teszem (grill fokozatra), ezalatt a sajt megolvad, az edény alján isteni, tunkolni való szaft keletkezik.
Egy kevés friss rozmaring sem ártott volna neki.

3 megjegyzés:

Zsu írta...

Hmm.. Gabojsza... ettől most
a. összefutott a nyál a számban
b. nyarat akaroook :D

Magyarán köszi a receptet :)

gabojsza írta...

Egészségedre:-)

sedith írta...

Itt csak nyelek nagyokat és közben eszem a muroksalátámat.:P Bár az is finom, na!;):)