2009. március 9.

Tojáshabos meggyes süti


250 g puha vajat habosra keverek 200 g cukorral, egyenként hozzáadom 3 tojás sárgáját és összekeverem.300 g liszttel és fél csomag sütőporral.
0,5 dl langyos tejbe elmorzsolok 5 g élesztőt és csipet cukorral felfuttatom, hozzákeverem a lisztes masszához. Ha túl kemény a massza, 2 ek tejföllel lazítom. Fél órát pihentetem hűvös helyen, mert ha meleg helyen keleszteném, nagyon lágy, kezelhetetlen tésztát kapnék.

Fél óra elteltével kinyújtom kb 1 cm vastagra, tepsibe helyezem, megszórom zsemlemorzsával és kirakom magozott meggyel, megszórom kevés fahéjjal és kb 1 ek barna cukorral. (Ha fagyasztott meggyet használok, azt érdemes jól lecsepegtetni a levétől).
150 fokra előmelegített sütőben sül 10 percig, közben 5 tojás fehérjét 250 g cukorral kemény habbá verem, egy citrom levét is hozzáadom, majd rásimítom a meggyes süti tetejére. Visszateszem a sütőbe és tűpróbáig sül, azaz még kb 15 -20 percig.

Naaaagyon finom:-)