2009. március 10.

Gombás sajtkrém


Sertés szűzérmék mellé készítettem tejszínes gombamártást, de nem fogyott el mind, a maradékot leturmixoltam és összekevertem egy doboz tejszínes krémsajttal. Pirítósra kenve mennyei! Ezentúl érdemes több gombamártást gyártanom, hogy jusson kencének is:-)

Hozzávalók:
15-20 dkg gomba (én csiperkével készítettem, de más gombával még jobb lehet)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
1 ek morzsolt majoranna
1 doboz (125 g) tejszínes sajtkrém (natúr)

A gombákat és a hagymákat megtisztítom, szeletelem/aprítom és a vajon megpárolom. Fűszerezem, belereszelem a fokhagymát, felöntöm a tejszínnel, mártás sűrűségűre beforralom, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt, botmixerrel krémesítem és összekeverem a krémsajttal. Pirítósra kenve, vagy hasábokra vágott zöldségekkel, dipnek tálalom. Krémsajt helyett kéksajttal is jó lehet (vigyázat a sózással!)

4 megjegyzés:

Garffyka írta...

Köszi! Általában gond, hogy milyen kenegetős kerüljön a kenyérre, ezzel most bővült a választék.

Moni írta...

Che meraviglia il tuo blog ...complimenti !

Moni írta...

Daca am inteles bine ai copilarit si prin Romania , deci iti fac complimente si pe romaneste.
Imi place mult blogul tau si retetele . Pacat ca nu reusesc sa le traduc prea bine.

gabojsza írta...

Moni, iti multumesc mult!:-)
Scrie-mi care reteta iti place si ti-o traduc eu cu placere!
(acum ma dus sa-mi casc ochii la tine:-))