2009. március 25.

Szezon


Medvehagyma szezon van, így egy ideig többé-kevésbé minden receptben lesz medvehagyma. Magunk szedtük hétfőn, valahol Kaposvár és Pécs között, egy gyönyörű árnyas ligetben. Maga a szedés gyors, persze nem „kopasztottuk” meg a töveket, hátha mi, vagy valaki más jár arra jövőre is:-) A tisztítás már kicsit macerásabb, illetve időigényesebb, minden levél mindkét oldalát folyó víz alatt megmostam, leszáraztam. Egy része a hűtőben vár felhasználásra (alufóliába csomagolva), nagy része a fagyasztóban végezte. Rengeteg ötletem van a felhasználására és két napja, amióta medvehagymát medvehagymával eszünk olyan jókat alszom!

1 megjegyzés:

The Chef Viki írta...

Télen a medvék is ezzel indítják be magukat, valami csoda ez a növény!

Dél-Alföldön biztos nem terem, igaz? Brühühü :-(