2009. március 26.

Medvehagymás tejszínes vajrépa


Az alapváltozat felturbózva és medvehagymásítva:-)

Hozzávalók:
3 -4 vajrépa, tisztítva és vékonyra szeletelve
fél szál poré, szeletelve
2 dl tejszín
só, bors
kevés vaj
medvehagymás túrókrém:
1 csokor medvehagyma
tehéntúró
juhtúró
fűszersó

A túrókrém ugyanaz, mint a medvehagymás táskák készítésénél (2 /3 rész tehéntúró, 1/3 rész juhtúró, medvehagyma, házi provence-i fűszersó keveréke. A medvehagymát nagyon apróra vágom, a kétfajta túrót alaposan összekeverem, sózom, borsozom és belekeverem a felaprított medvehagymát meg a fűszer keveréket).

Egy tűzálló tálat kivajazok, belerétegezem a vajrépát, túrókrémet, póré szeleteket, medvehagyma leveleket és vajrépa szeletekkel zárom a sort, ráöntöm a fűszerezett tejszínt. Betolom félórára a 180 fokos sütőbe és krémesen puhára sütöm. Mennyei!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza!
Nem talaltam elerhetoseget a blogodon, ezert csak ezt a format tudtam valasztani a veled valo kapcsoaltfelvetelre. Ha tudsz, legyszives keress meg az edina.mandrik@axelspringer.hu e-mail cimen, hogy megirhassam, amit szeretnek...
Koszonom:
Edina

gondaanyu írta...

Ahova nézek, medvehagyma !

A konyhapulton is egy nagy csokor :)

gabojsza írta...

Na, én vagyok még így a medvehagymával:-))))

Pirikenagyi írta...

tulajdonképpen mi az a vajrépa? bizisten még sohasem hallottam! vagy valami ismert répafélének a másik neve mint pl. sárgarépa - murok?

gabojsza írta...

Pirikenagyi, a vajrépáról itt olvashatsz és kép is van róla:
http://href.hu/x/8ll6

Mszabu írta...

Szia Gabojsza!
Ma mi is felkerestük a váci cukrászdát.Kukkolj be a blogomra!