![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWHsjjWkgaY773rXbn9mv16aAJkg0-jogJ1EiuryWGkjQYiDbadO9U0Cs37X-PweWBT1WENm0eCeXHdEOfVEgMr2i5OiSOaBwrKVx0-EXvAwIep5h3O-M56f91jDmIws0x60FfGPWXK84Q/s400/k%C3%B3kusztejrizs.jpg)
Krémes, illatos, mennyei. Hogy eddig miért nem így készítettem?
Hozzávalók 2 adaghoz:
85 g arborio rizs
víz
1 rúd fahéj
200 ml kókusztej
200 ml 1,5% zsírtartalmú tej
2 tk vanília kivonat
40 g lágy, barna nádcukor
Egy gyorsforralóba teszem a rizst annyi vízzel, amennyi ellepi és elkezdem főzni a fahéjrúddal együtt. Addig főzöm lassú tűzön, míg el nem fő a leve. Hozzáadom a kókusztejet és a tejet, a cukrot és vanília esszenciát. Kevergetve főzöm, míg az összes folyadékot felszívja. Kiveszem a fahéj rudat, tálkába kanalazom és kandírozott kumquattal tálalom. Ehhez alaposan megmosom, majd felszeletelem a kumquat-ot. Egy gyorsforralóban addig főzöm cukorszirupban, míg puha és fényes nem lesz.
A rizspuding Christie receptje, Kanadából. A kandírozott kumquathoz Ízbolygó adta az ötletet.
Update: reszelt, 70%-os csokoládét belekeverve még bűnösebb élvezet:-)