2009. február 9.

Kókusztejberizs


Krémes, illatos, mennyei. Hogy eddig miért nem így készítettem?

Hozzávalók 2 adaghoz:
85 g arborio rizs
víz
1 rúd fahéj
200 ml kókusztej
200 ml 1,5% zsírtartalmú tej
40 g lágy, barna nádcukor

Egy gyorsforralóba teszem a rizst annyi vízzel, amennyi ellepi és elkezdem főzni a fahéjrúddal együtt. Addig főzöm lassú tűzön, míg el nem fő a leve. Hozzáadom a kókusztejet és a tejet, a cukrot és vanília esszenciát. Kevergetve főzöm, míg az összes folyadékot felszívja. Kiveszem a fahéj rudat, tálkába kanalazom és kandírozott kumquattal tálalom. Ehhez alaposan megmosom, majd felszeletelem a kumquat-ot. Egy gyorsforralóban addig főzöm cukorszirupban, míg puha és fényes nem lesz.

A rizspuding Christie receptje, Kanadából. A kandírozott kumquathoz Ízbolygó adta az ötletet.

Update: reszelt, 70%-os csokoládét belekeverve még bűnösebb élvezet:-)