2009. február 6.

Téli retekkrém




Csajos vacsorán voltam a barátnőimmel, ezalatt a pasik nálunk jöttek össze. ÉP főzött, de gondoltam kell nekik valami kence vacsora előtt, a welcome pálinkák mellé, kutyultam hát fekete retekből krémet. Ízlett nekik, mert kinyalt tálka fogadott, mikor hazaértem.

Hozzávalók:
20 dkg fekete retek
3 ek tejföl
1 doboz natúr sajtkrém (125 g-os Philadelphia)
fél fej lilahagyma (vagy maréknyi snidling), nagyon apróra vágva
frissen őrölt bors, só

A fekete retket megmosom, meghámozom és lereszelem kedvenc reszelőmön. Alaposan besózom és békén hagyom 20 percig. Kinyomkodom a levét, tálba teszem és összekeverem a többi hozzávalóval, tekerek rá borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb, de tortillával mártogatva sem utolsó.