A napokban több tiropitával (görög túrós pitével) találkoztam a gasztroblogokon, ezek adták az ötletet húsos-fetás pitém készítéséhez, azaz maradékaim hasznosítására.
Amiből készült:
rétestészta
fetasajt
tehéntúró
olivabogyó
malacsült
fokhagyma
Mindenből volt egy kis maradék, kidobni sok (ételt amúgy sem szoktam kidobni), megenni kevés.
Egy adag kész rétestésztát óvatosan széthajtogattam. Kivajazott egyszemélyes sütőtálba egyesével raktam a réteslapokat, közben olvasztott vajjal megkentem mindegyiket. Négy lap került alulra és hat felülre, közé raktam a tölteléket. Ehhez a fetát elkevertem a tehéntúróval, zúzott fokhagymával és az apróra vágott malacsülttel. A töltelékbe dugdostam még fekete magozott olajbogyót. Az utolsó réteslap tetejét is megkentem olvasztott vajjal, majd 200 fokon aranybarnára sütöttem. Egy pohár vörösborral jó kis vacsora volt.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.