![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYR0-6YTLEnzBtUhN_U3iL8roIA5j8tV9JtUMQZqsQq-Du9KaylKFMUqQj-OGfvGHmhUqEMob_DJXTHQRP5jSZ20NqlbMJ72jPURr9qBOGtJW0Fwgyw6Y5g5p0ZatlkFx1iU5hx13e1_r4/s400/hagymacsira.jpg)
Ma reggeli szösszenet, Gabojsza konyhájából:-)
Csíráztatásra adtam a fejem, mert friss és sokkal olcsóbb, mint készen megvenni. Picilánnyal élvezzük figyelni, ahogy a magvak megduzzadnak, majd kifakadnak és csírázásnak indulnak (nem kell más hozzá, csak egy csíráztató tál, pár marék kezeletlen mag és max 1 hét meg egy kis gondoskodás). Első adag hagymacsíránk elkészültével ÉP meg is reggelizett: jókora adag friss hagymacsíra, friss házikenyérrel tunkolt mellé pár csepp búzacsíra és máriatövismag olajat (hogy még egészségesebb legyen a reggelije) és falatozott hozzá egy hete a füstről lekerült jóféle mangalica szalonnát, mert „kell az energia”. Ezt nevezem újrahangolt reggelinek, amikor a szalonnát már nem lilahagyma kíséri, hanem hagymacsíra!