2009. február 6.

Cukkini-burgonya krémleves


Hétköznapi ebédszünet, majdnem kongó hűtő, levest kellene prezentálni 20 perc alatt, gyakorlatilag a semmiből. Lássuk, miből: 1 nagyobbacska cukkini, pár hagyma, krumpli. Nem sok…de épp elég egy gyors, jóízű leveshez!

Amiből készült:
2 fej vöröshagyma
2 nagyobb krumpli
1 cukkini
1 gerezd fokhagyma
1 tk kacsazsír
morzsolt oregánó és majoránna
1 tk bio vega-mix
só, frissen őrölt bors
kenyér, parmezán és tökmag, levesbetétnek

A hagymát, cukkinit és krumplit meghámozom és kisebb kockákra vágom. A hagymát egy gerezd aprított fokhagymával a kacsazsíron üvegesre párolom. Hozzáadom a felkockázott cukkinit, a krumplit, fűszerezem és pár percig párolom, majd felöntöm meleg vízzel és mérsékelt tűzőn addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítettem, sóval, borssal igazítok az ízén. Fejenként egy szikkadt kényér szeletet megszabadítok a héjától, felkockázom és kevés vajjal és frissen reszelt parmezánnal egy serpenyőben krutont készítek, ez vagy némi pörkölt tökmag lehet a levesbetét.
Másnapra még jobban összeértek az ízek, még finomabb volt.

4 megjegyzés:

gesztenye írta...

Szia Gabojsza!

Nagyon megtetszett ez a leves, imádom a krémleveseket.
Elvihetem a receptet?

Köszi előre is
gesztenye

gesztenye írta...

Szia Gabojsza!

Nagyon megtetszett ez a leves, imádom a krémleveseket.
Elvihetem a receptet?

Köszi előre is
gesztenye

gesztenye írta...

Bocs csak egyszer szerettem volna:-)))

Gabojsza írta...

Legyél a vendégem!:-)))