2009. február 11.

Sertésszűz zöldséggel, leveles tésztaburokban

Zöldséges rétesnek indult, leveles tésztában kiteljesedett "2 in1" fogás. Hús nélkül is finom, legközelebb réteslapba csomagolom.


Hozzávalók:
1 sertés szűz

500 g leveles tészta
1 ek olivaolaj
1-2 sárgarépa
1 szál angol zeller
1 kis rózsa brokkoli

2 ek (konzerv) kukorica

½ sárga kaliforniai paprika
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej

2 dl tejszín
2 db tojás + 1 a tészta kenéséhez

1 gerezd fokhagyma

2 ek reszelt parmezán

szerecsendió (frissen reszelt)

só, frissen őrölt bors

1 cs. petrezselyem zöldje


A zöldségeket húslevesbe roppanósra főzöm, majd leszűrve kihűtöm. ( A húslevesből brokkoli krémleves lett) Egy serpenyőben egy ek oliva olajon hirtelen körbesütöm a sóval, borssal ízesített sertés szüzet.

A vajból, lisztből és a tejből (keményebb) besamel mártást készítek, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és 1 gerezd reszelt fokhagymával, majd belekeverem a parmezánt, a zöldségeket, az aprított petrezselyem zöldet és 2 db felvert tojást. A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtom, ráteszem a töltelék felét, a sertés szüzet, ezt betakarom a töltelék másik felével és feltekerem. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem, tetejét tojással lekenem és egy hústűvel megszurkálom, hogy a keletkező gőztől ki ne repedjen. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm. 5-10 perc pihentetés után recés késsel szeletelem.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Szia, nézz be hozzám, ismét vár egy játék! :)
Edith

Gabriella írta...

Ezt a két utolsó receptedet lenyúltam. :-))))
Nagyon tetszik ez a zöldséges leveles tésztás megoldás. Így nem lesz olyan száraz a hús.... köszi

gabojsza írta...

egészségedre!:-)))