Jó dolog ez a gabonatej főző. Úgy rászoktunk, hogy még
nyaralni is elvittük. Na nem a gép nyaralt, hanem mi, ő közben dolgozott
serényen.
Azt szeretem benne leginkább, hogy nem csak magtej készítésre alkalmas, hanem krémlevest is főzhetünk benne. Most épp hokkaido tökből.
Azt szeretem benne leginkább, hogy nem csak magtej készítésre alkalmas, hanem krémlevest is főzhetünk benne. Most épp hokkaido tökből.
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
400 g hokkaido tök (tisztítva mérve)
5 dkg mandula (az enyém durvára darált volt, de egész mandulával is elbánik a gép!)
1 fej salotta hagyma
1 kiskanál szárított zsálya (friss épp nem volt)
só, frissen őrölt (pondichery) bors
2 evőkanál rizsnyák (az előzőleg főzött rizstej szürleménye)
1 evőkanál olívaolaj
400 g hokkaido tök (tisztítva mérve)
5 dkg mandula (az enyém durvára darált volt, de egész mandulával is elbánik a gép!)
1 fej salotta hagyma
1 kiskanál szárított zsálya (friss épp nem volt)
só, frissen őrölt (pondichery) bors
2 evőkanál rizsnyák (az előzőleg főzött rizstej szürleménye)
Az előkészítő munka egyszerű. Meghámozom és felaprítom a
sütőtököt meg a hagymát, majd egyszerre bele teszem a gépbe a hozzávalókat.
Felöntöm a max. jelzésig vízzel, elindítom a gépet (full bean milk gombbal),
majd 30 perc múlva dallam jelzi, hogy kész a leves. Semmi macera, nem kell
kevergetni, külön mixelni, pepecselni.
Beteg Babám bögréből kortyolta, mi kanalaztuk.
Beteg Babám bögréből kortyolta, mi kanalaztuk.