2014. december 16.

Könyvajánló: Stahl Judit: Gyors konyha - Receptek 10-20-30-45 perc alatt


Stahl Judit neve fogalom és én kicsit elfogult vagyok vele szemben. A kétezres évek elején épp itthon dolgoztam, minden reggel megnéztem a főzőműsorát és délben általában azt ettük, amit ő aznap bemutatott. Akkoriban, a műsora hatására kezdtem el friss fűszernövényeket használni, akkor kezdtem el vajjal, meg olívaolajjal főzni és frissen őrölni a borsot. "Stahlt főzni" mára sok-sok családban jelenti a gyors, finom és egyszerűen elkészíthető ételt.
Ha jól számolom, a Gyorskonyha - Receptek 10-20-30-45 perc alatt Judit tizenkettedik szakácskönyve és azoknak szól, akik kevés időt tudnak, vagy szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: finom hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró falatok és gyors levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is, némelyikhez még tűzhely sem kell. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.
Mindegyik recept jól követhető - ahogy minden Stahl-szakácskönyvnél - ezt is civil próbafőzők tesztelték a megjelenés előtt, akik eltérő tapasztalattal rendelkeztek a főzés-sütés terén. Ez garancia rá, hogy bárki sikerre számíthat, aki fakanalat ragad, és kipróbálja ezeket a pompás, gyors ételeket.

Ma a könyvben megjelent fetakrémet készítettem reggelire, megyek is, kenek még belőle egy szelet pirítósra. Szuperjó!

Stahl Judit: Gyors konyha - Receptek 10-20-30-45 perc alatt
Alexandra Kiadó
2014
208 oldal
4.999.- Ft