2014. december 30.

Könyvajánló: Jamie 15 perces kajái


Jamie Oliver ismét fakanalat ragad és még nagyobb kihívás elé állítja magát: 15 perc alatt elkészít egy ebédnek, vagy meleg vacsorának beillő főfogást gyakorlatilag a nulláról, azaz nyers alapanyagokból. A tv sorozatát elnézve, nem lehetetlen küldetés, ha rendelkezel az alapvető, szükséges konyhai felszereléssel és a kamrapolcod is rendesen fel van töltve (az „alapkészlet” beszerzése még Pesten is igényel majd némi utánajárást, de megéri). Jamie megtanít a munkaszervezésre, megtanít gyorsnak és produktívnak lenni a konyhában, mindezt a tőle megszokott laza stílusban.
A kézzel kevert salátái, a deszkán tálalt ételei mutatósak, színesek, gusztusosak és ezúttal arra is külön figyelt, hogy minél egészségesebben főzzön, alacsony zsírtartalmú alapanyagokból (a könyv végén minden receptre kitérő dietetikai információkat is találunk).
Az ételek nagyrésze mediterrán és keleties ízvilágú, a könyvben vannak csirke, marha, sertés, bárány és halból készül fogások (minden esetben salátával és körettel), van tészta, leves és szendvics, meg ínycsiklandozó vega fejezet (engem ez hozott lázba leginkább, pedig húsevő vagyok). Külön élvezet a reggeli fejezet, az ötletes melegszendvicsekkel, pazar gyümölcssalátákkal és szuper smoothiekkal.
„Ha a 30 perceseket szeretted, ettől el fogod dobni az agyad.” állítja Jamie. És tényleg!

Jamie Oliver - Jamie 15 perces kajái
Park Könyvkiadó
2014
288 oldal
6900.-Ft