2014. december 9.

Mandarin Bistro

Fotó: Wessely Márta
Wang mester újabb éttermet nyitott, az eddigiektől teljesen eltérő stílusút: egyszerű, letisztult butik bisztrót a belvárosban. Az enteriőr visszafogott, de barátságos, és mindössze 28 vendég befogadására alkalmas. A kínai elemek visszaszorultak egy-egy apró részletre: egy pici szobor a bejáratnál, szép sárkányos kilincsek az ajtókon, sormintaként ismétlődő kínai pálinkás üvegek egyik falon, a vele szemben lévőn pedig az élet értelmét megfogalmazó szöveg, melyet ugyan nem értek, de látványában igazán hangulatos.


Nyitás előtt ÉP-vel a kivételezettek között lehettünk, akik végig kóstolták a teszt üzemmód egyik vacsoráját a Pilvax közben (fotók a vacsoráról itt).
Visszafogott méretű fogásokat kaptunk, de a degusztációs menüsor végére még a jó étvágyú pasik sem maradtak éhen. A kiszolgálásra nem volt panasz, a fogások is ízletesek voltak, az egész sokkal inkább fine dinning-ra hajazott, mint egy szokásos kínai éttermi vacsorára. A terv szerint az étlap szűk lesz, fúziós, ázsiai jellegű kínálattal, melyet francia stílusú tányérszervizben prezentálnak. Az étlap még alakul, de mindenképp érdemes lesz figyelemmel kísérni Wang mester legújabb éttermét.

Mandarin Bistro
1052 Budapest
Petőfi Sándor u. 7.(Bejárat a Pilvax közben)
+36-1-792-9567