2014. december 16.

Könyvajánló: Olasz tészták - Hagyományos ételek - 400 szívből jövő recept


Biztosan tudod, milyen tészta a spagetti, lasagne, vagy a penne, de tudod azt is, milyen a cappeletti, a casonsei, vagy a reginette? Az Olasz tészták - Hagyományos ételek - 400 szívből jövő receptből ezt is megtudhatod. Ez nem egy trendi fotókkal tűzdelt szakácskönyv (bár azokat is nagyon szeretem), hanem nosztalgikus illusztrációkkal díszített bájos, közel 400 oldalas könyv 400 recepttel, amiből – ha nem is mindent – de nagyon sok mindent megtudhatsz az olasz tésztákról és kísérőiről: a finom ragukról és mártásokról, melyben zamatos zöldségek, a tenger gyümölcsei és ínycsiklandó sajtok kísérik a pasta szimfóniát.

Az olasz tésztáknak lenyűgöző a méret- és formagazdagsága, de ami nekem  leginkább tetszik, az a területenként, tartományonként változó klasszikus ízek. Minden tartományban mást jelent a nagymama raguja és a könyvben ott vannak a legjobb gnocchik, malfattik és canederlik receptjei is, a sok-sok friss zöldséggel, hússal, tenger gyümölcsivel készült mártások, vagy töltött tészták szívből jövő receptjei mellett. Ha eddig csak gondolkodtam rajta, a könyv hatására most már biztosan tudom: a következő beruházásom egy tésztagép lesz
J

Olasz tészták - Hagyományos ételek - 400 szívből jövő recept
Alexandra Kiadó
2014
384 oldal
3.399,- Ft

5 megjegyzés:

Pásztorné H Erika írta...

Nekem ez naptár formájában van meg. kevesebb recepttel. Isteniek a receptek, és gyönyörű a grafika. Imádom 2 éve kint van a falon.

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza!
Időről időre olvasgatom a blogodat, sok receptedet kipróbáltam már, némelyiket fergeteges sikerrel. :)
Most tésztagép vásárlást fontolgatok. Bizonyára a bejegyzésed óta már megvetted a tésztagépet, és mivel biztos vagyok benne, hogy körültekintően választottál, kíváncsi lennék, melyik mellett döntöttél, és mennyire vagy elégedett vele.
Előre is köszönöm a válaszodat!
Újrakezdő

Gabojsza írta...

Töredelmesen bevallom, azóta sem vettem tésztagépet :-(
A szinte állandóan csökkentett szénhidrát (időnként gluténmentes) diéta miatt nem ruháztam még be rá és ameddig hozzájutok igazán jó minőségű olasz tésztákhoz azokra az alkalmakra, amikor tésztát eszünk, addig inkább másra költöttem el az árát...

Névtelen írta...

Nálam a lamentálás oka inkább az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy valóban akarom-e. Időnként nekibuzdulok, aztán alább hagy a lelkesedésem. Gyakran készítek nokedlit, nálunk nem csak köretként, de túrósan, sajttal, tojásosan is kelendő, ám minden tésztát mégsem helyettesíthet. Ilyenkor megint nagyon szeretnék tésztagépet, de ránézek a kezeimre, és elbizonytalanodom: kell nekem mindent ezzel a két alig pihenő kézzel elkészítenem? :) Lehet, hogy végül én is úgy döntök, ahogy Te: az árát, és a tésztakészítésre szánt időt végül másra fordítom. :)

Gabojsza írta...

:-)