Talán nem véletlen, hogy ennyi boros könyv jelenik meg
mostanában. Bort kóstolni, borokról beszélni trendi dolog, de ahhoz, hogy tudatosan
kóstoljunk és beszélni is tudjunk róla, szükséges némi alapismeret. Ha fapadosan
közelítjük meg a témát, egy lényeges kérdés van: ízlik vagy nem? Sokaknak mindössze
ez a két szempont lényeges, de a helyzet sokkal árnyaltabb, ha borválasztásra adjuk
a fejünket. Ha egy bor jó, akkor jó. Ez igaz, de mitől jó, és mi az, amitől
nekünk ízlik?
Ha ezekre a kérdésekre keresed a választ, ez a könyv jó
választás. Tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat a különféle szőlőfajták
tulajdonságairól, a szőlészet és borászat biológiájáról, a bortermelés apró
trükkjeiről és a bor helyes tárolásáról. Megtudhatod azt is, mit árul el egy
boros címke, mivel és hogyan nyissuk ki a palackot, mi is az a dekantálás, melyik
bort milyen pohárból kóstoljunk, milyen az ideális hőmérséklet és mennyit
töltsünk a pohárba belőle.
A szerző, Jens Priewe Németország egyik legismertebb borászati szakírója. Mestere a lényegre törő, pontos és tömör fogalmazásnak, magyarázatai könnyen érthetőek. A kötetben számtalan szép fotó és ábra is segíti a tájékozódást.
Ha elolvasod ezt a könyvet, nemcsak többet fogsz tudni a borról, hanem beszélni is jobban tudsz majd róla, és több örömödet leled majd benne. Mindent tudni a borról és a szőlőről szinte lehetetlen, de a könyvből megtudhatod mi az a húsz fogalom, amit okvetlenül ismerni kell ahhoz, hogy megértsd a borszakértőket.
Jens Priewe: A borokról könnyedén -
Minden, amit a szőlőről és a borról tudni kell
M-érték Kiadó
2014
168 oldal
3.999,- Ft
M-érték Kiadó
2014
168 oldal
3.999,- Ft