2014. december 19.

Könyvajánló: Mautner Zsófi – Főzőiskola felsőfokon


Mautner Zsófit, a Chili&Vanília blog szerzőjét nem hiszem, hogy be kellene mutatnom bárkinek, aki kicsit is figyelemmel kíséri a honi gasztronómiát.
2006-ban épp tavaszi tekercs receptet kerestem a neten, amikor „belebotlottam” blogjába, ha jól emlékszem majdnem öt órára ott ragadtam a gép előtt és gyakran elhangzott az „húúú, ezt is kipróbálom” olvasás közben. Amikor következő évben Brüsszelbe készültem, ugyanonnan tájékozódva állítottam össze a „must see” gasztro-bakancslistámat és hamarosan úgy hozta a sors, hogy személyesen is megismerhettem. Zsófi ugyanolyan kedves és közvetlen az életben is, mint a képernyőn. Vagy még kedvesebb
J

Most jelent meg a hatodik könyve, a Főzőiskola sorozat befejező kötete.
Zserbó vagy bejgli receptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely hibátlanul mindig beválik, keveseknek. A Főzőiskola - Felsőfokon elsősorban ünnepi, különleges alkalmakra szánt, hagyományos és modern fogások gyűjteménye. Mautner Zsófi ezúttal is a tőle megszokott közvetlen stílusban osztja meg bombabiztos receptjeit. Halászlé és francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és crème brulée, birsalmasajt és narancslekvár – mind megférnek egy mai főzőrepertoárban. 
Ezzel a harmadik kötettel válik a Főzőiskola-sorozat teljessé. A könyvekben szereplő ételekkel megteremthetjük az „otthon ízét”, hiszen minden hétköznapi és ünnepi pillanatra találunk jól bevált recepteket.

Eddig a könyvajánló fülszövege, ami tényleg összefoglalja a lényeget a most megjelent kötetről. Aki jobban szereti Zsófit nézni, mint olvasni, annak jó hír, hogy a könyvhöz DVD melléklet is jár, rajta minden recepttel, ami a könyvben szerepel.

Mautner Zsófi – Főzőiskola felsőfokon
Libri Könykiadó
2014
96 oldal
3990.-Ft