Nagylányom nemrég hazalátogatott és elkerülvén azt, hogy hazaérve a reptérről mindenki menjen a dolgára és majd azon vegyük észre magunkat, hogy jóformán nem is voltunk együtt, intenzív családi együttlétet tervezve kibéreltünk egy parti házat a Dunakanyarban és csodás 4 napot töltöttünk együtt. Két napig gyönyörű napsütés kényeztetett, nem is hagytuk pihenni a grillsütőt, az egyiken ráérős hamburgert ebédeltünk.
Slow food volt a javából. Saját sütésű, kézzel dagasztott hamburger
zsemlében, jól fűszerezett, érlelt marhahúsból (Gordom Ramsay recept alapján), faszénparázs felett, roston közepesen
átsütött húspogácsával, házi ketchuppal, jóféle mustárral, sok zöldséggel, na
meg fűszeres sült batátával. Maga volt a tökély.
Hozzávalók 4 hamburger húspogácsához:
80 dkg darált (érlelt) marhahátszín
só és frissen őrölt bors
2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál Worcestershire
szósz
3 evőkanál (házi) ketchup
2 tojás sárgája
1 vöröshagyma, aprítva
továbbá: (házi) hamburger zsemle
(házi) ketchup, mustár
szeletelt paradicsom, hagyma és sajt, zöld saláta
Hamburger zsemlét sütök. A húspogácsához alaposan
összekeverem a hozzávalókat és pár órát hagyom a hűtőben, hogy összeérjenek az
ízek. Sütés előtt 1 órával kiveszem, nedves kézzel a masszából 4 méretes húspogácsát
formázok és hagyom szoba hőmérsékletűre melegedni, közben tüzet gyújtunk, ha már
izzik a parázs, megsütjük a húspogácsákat.
A zsemléket kettévágom és ráfektetem a grillrácsra, ettől
átmelegednek, vágott felük picit meg is pirul, majd mindenki kedve szerint
összeállítja a maga hamburgerét az asztalra kikészített zöldségekkel,
mustárral, ketchuppal.
Hamburger mennyország.
Hamburger mennyország.