2013. április 1.

Juhtúrós tojáskrém



A húsvéti főtt tojások hasznosítására ajánlom, ha másra vágyunk, mint rakott krumpli, vagy  zsidó étel (szándékosan nem nevezem zsidó tojásnak, mert ebben a libazsír helyett szalonna van, gyerekkoromban így készítette Édesanyám). Kenyérre való kence mindig kell, épp volt a hűtőben juhtúró, ez lett belőle. Lett, győzött, elfogyott.

Hozzávalók:
6 keményre főtt tojás
10 dkg juhtúró
1 kiskanál magos dijoni mustár
1 kis salotta hagyma
1-2 evőkanál kacsa pecsenyezsír
só, frissen őrölt bors
citromlé, ízlés szerint

A hozzávalókat késes robotgépben összekeverem, kenhetőre turmixszolom. Pár órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek , de azonnal is fogyasztható, friss kenyérre, pirítósra kenve.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.