2013. április 10.

Könyvajánló: Jól enni, jól lenni



Neil Perry az egyik legelismertebb ausztrál szakács, több sorozatát láttam már a TVPaprikán, igazán szimpatikus fickó. Odaadással és alázattal főz és folyamatosan kutatja a jó alapanyagokat, új ízeket Ausztráliában és egész Ázsiában. Eredetileg fodrász volt, aztán egy pincéri állásnak köszönhetően belekóstolt a vendéglátásba és rájött, hogy a konyha, a főzés az, ami igazán érdekli.

Neil szerint a főzés állandó örömforrás és ez a könyv a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést hirdeti, aminek Neil Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Egy jó kis gyűjtemény állt össze végtelenül egyszerű, finom levesekből, ízletes salátákból, sós pitékből és remek tojásételekből, tésztaételekből és rizottókból, sok tengeri herkentyűvel, szárnyasokkal, sertéssel és  báránnyal, na meg csupa egyszerű, mégis kényeztető desszerttel, hangulatos fotókkal, könnyed hangvételben, a könyv végén hasznos ötletekkel, trükkökkel, tanácsokkal.
Az a fajta könyv, amiben érdemes alaposan elmélyülni. Több olyan recept van benne, amire csettintettem, hogy "mekkora ötlet" és megfogadtam, hogy meg kell főznöm! Mert készítettem már kelbimbót baconnal és gesztenyével (köretnek), de nem jutott eszembe krémlevesnek megfőzni, pedig mennyire kézenfekvő. És mennyi jó ötlet sült halakra, és azok a házias desszertek...na, megyek is, főzök valami finomat!

A könyv megrendelhető kedvezményesen a kiadónál.

Neil Perry: Jól enni, jól lenni
T.bálint Könyvkiadó
2013
256 oldal
5950 Ft