2013. április 29.

3. Street Food Show, a Hold utcai piacon


Folytatódik az utcai kaja forradalom!

Tucatnyi új résztvevővel, még meg sem nyitott helyek debütálásával, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencekkel, bloggerekkel ( velem is) és írók főzésével - május 10-12. között a legmenőbb gasztrohelyek újra együtt lesznek a 3. Street Food Show-n, a Hold utcai piacon. A belépés még mindig ingyenes, közben kedvünkre borozhatunk és ha a sok csábítástól kajakómába esnénk, a város legjobb baristái választják ki számunkra az alkalomhoz és a hangulatunkhoz leginkább illő kávékülönlegességet.

Vasárnap déltől a bloggereké a főszerep, 12-15 óra között Vegasztrománia, Flat-Cat és Limara főztjét lehet megkóstolni, délután 16-19 óra között gyertek tesztelni a turbolyás csalánkrémlevesem, utána Csíki Sándor (Food&Wine) szefárd sóletjét és Zsuzsi (Praliné Paradicsom) zserbonját.

Miért pont csalán krémleves?


Mert rendszeres piacra járóként igyekszem többnyire helyi, szezonális alapanyagokból főzni, de legjobban az hoz lázba, ha elfeledett vagy mellőzött, netán gaznak titulált alapanyagból kerekíthetek egy jó fogást. Például csalánból, meg turbolyából. Előbbi krémlevesnek elkészítve meglepően finom, utóbbi meg jó lenne, ha visszanyerné méltó helyét a zöldfűszerek között (a régi, erdélyi konyhában megbecsült fűszernövény volt, a francia konyha ma is előszeretettel használja). A turbolyás krémlevesem saját készítésű sonkás-kenyérmorzsával tálalom (saját sütésű kenyérből készül a morzsa, a sonkát még a télen magunk pácoltuk és füstöltük).

A recept itt olvasható. Gyertek!