2013. április 18.

Juhtúróval töltött gomba


Dorka lányom nagy kedvence.

Hozzávalók:
csiperke, vagy portobello gomba (fejenként 2-4 db, mérettől függően)
juhtúró (gombánként diónyi mennyiség)
magozott, fekete olajbogyó (gombánként 2-3 db)
paprikás kolbász (gombánként 1-1 szelet)

A konyhakész gombák szárát eltávolítom, helyét megtöltöm diónyi juhtúróval, abba nyomkodok elfelezett, kimagozott olajbogyót, majd mindegyik gombát megkoronázom egy-egy szelet paprikás kolbásszal. 200 fokos sütőben addig sütöm, míg megolvad a túró és picit megpirul. Friss kakukkfűvel díszítve tálalom (opcionális, de jó ízt ad a végeredménynek).

ötlet: egy Pinterest-en látott fotó, aminek nem mentettem el a forrását...mea culpa.