Parmezános keksz, amit a Dunakanyarban sütöttem egy esős
napon. Friss fűszerek híján gyros fűszerkeverékkel fűszereztem, mert a szükség
nagy úr, és néha a "nincs”-ből születnek a legjobb megoldások!
Hozzávalók:
160 g vaj
210 g fehér tönköly liszt
135 g frissen reszelt parmezán
2 púpozott mokkáskanál gyros fűszer keverék, vagy
ugyanennyi aprított friss (vagy szárított morzsolt) oregánó és/vagy kakukkfű
1 tojás a kenéshez
szezámmag a tetejére
A hozzávalókat összegyúrom, pihentetem hengerelve 1 órát,
majd fél cm-nél vastagabb, 1 cm-nél vékonyabb szeletekre vágva, sütőpapíros
tepsin, 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig (amíg aranybarna
nem lesz) sütöm.
Jó kis borkorcsolya.
Piszke receptjét alakítottam a "helyi" viszonyokhoz.