Bő húsz perc alatt az asztalon gőzölög. Már ha nem
dobtátok ki a sonka főzőlevét… ugye nem?
Na szóval sonka főzőleve megy egy edénybe, felforralom
(ha túl sós lenne, vízzel kellemesen sósra hígítom), bele zuttyintok két
konzervnyi (kb. 400 g) leöblített, lecsöpögtetett (fehér és/vagy vörös) babot,
összeforralom, majd botmixerrel turmixszolom, dobok bele kevés aprított friss
rozmaringot. Levesbetétnek mehet bele maradék főtt sonka, apróra kockázva,
esetleg némi fokhagymás kruton, kis újhagyma zöldje aprítva. Jó étvágyat!
Rozmaring helyett kevés tárkonyos ecettel savanyítva talán
még finomabb.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.