2013. április 2.

Expressz bableves, Húsvét utánra


Bő húsz perc alatt az asztalon gőzölög. Már ha nem dobtátok ki a sonka főzőlevét… ugye nem?
Na szóval sonka főzőleve megy egy edénybe, felforralom (ha túl sós lenne, vízzel kellemesen sósra hígítom), bele zuttyintok két konzervnyi (kb. 400 g) leöblített, lecsöpögtetett (fehér és/vagy vörös) babot, összeforralom, majd botmixerrel turmixszolom, dobok bele kevés aprított friss rozmaringot. Levesbetétnek mehet bele maradék főtt sonka, apróra kockázva, esetleg némi fokhagymás kruton, kis újhagyma zöldje aprítva. Jó étvágyat! 

Rozmaring helyett kevés tárkonyos ecettel savanyítva talán még finomabb.

Az ötletet egy ételfotó adta. 

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.