2008. december 20.

Vértokány, avagy hagymás sült vér

Ha disznóvágás van, hagymás sült vér(tokány) a reggelink.

A megalvadt disznóvért késsel felkockázzuk, egy szűrőbe téve lecsurgatjuk a savótól és 3-4 fej, lassú tűzön párolt-karamellizált vöröshagymára téve, sóval – borssal – morzsolt majoránnával ízesítve megfőzzük (ez kb 10 perc). Friss, aprított zöldpetrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb!

5 megjegyzés:

sajtkukac írta...

Váááááá, nekem a sült csirkevér a kedvencem :-) Nagyimék mindig azt csináltak, jó hagmásan, majorannásan, csirkevágáskor :-)
Éljenek a vámpírok, együnk vért!!!!!

Niki

sajtkukac írta...

Persze nem hagmásan, hanem hagYmásan :-)
N.

Tintaleves írta...

Uramatyám, ti aztán nem vicceltek! Nálunk is volt régen vér, mármint a nagyszülőknél, Finnországban ma is az egyik legnépszerűbb menzai fogás a vérpalacsinta.

piszke írta...

Én is szeretem...!!Kérek...és a nagymamámnál disznóvaágáskor ettem utoljára, nagyon régen..

Naikor írta...

imádom, a csirkét és disznót is, mi a végén teszünk rá tojást.