2008. december 28.

Parmezános keksz



Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
15 dkg finomliszt
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál fehérbors
15 dkg vaj
2 tojás sárgája
fél dl tej

A darált mandulát, parmezánt, sót és borsot összekeverjük, beletesszük a tojásokat és a puha vajat. Az egészet kevés tejjel összedolgozzuk, fél centi vastagra kinyújtjuk, majd kiszúró formákkal kivágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Tetejüket megkenjük felvert tojással, egész borsból szemet ragasztunk a halaknak, a fenyőfákat szezámmaggal díszíthetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Egy ünnepi ebéd előételéhez készítettem a hal alakú kekszeket, füstölt makréla filé és Waldorf saláta kíséretéhez.