2008. december 28.

Parmezános keksz


Hozzávalók:

10 dkg darált mandula

15 dkg finomliszt

10 dkg frissen reszelt parmezán sajt

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál fehérbors

15 dkg vaj

2 tojás sárgája

fél dl tej


A darált mandulát, parmezánt, sót és borsot összekeverjük, beletesszük a tojásokat és a puha vajat. Az egészet kevés tejjel összedolgozzuk, fél centi vastagra kinyújtjuk, majd kiszúró formákkal kivágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Tetejüket megkenjük felvert tojással, egész borsból szemet ragasztunk a halaknak, a fenyőfákat szezámmaggal díszíthetjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


Egy ünnepi ebéd előételéhez készítettem a hal alakú kekszeket, füstölt makréla filé és Waldorf saláta kíséretéhez.


Hasonló kekszet készített Konyhatündér és Zsuzsa is.

Nincsenek megjegyzések: