2008. december 4.

Sonkás, sajtos csiga



Általában a van a fagyasztóban egy tekercs sütőpapírra hengerelt pizzatészta, mert nem mindig van időm (kedvem) frissen dagasztani a tésztát. Hirtelen felindulásból elkövetett csigareggelire is kiváló, már ha este eszembe jut kivenni a fagyasztóból.
Ismeritek:: „Mi is az a kicsi, kékeslilás virág... Jó illata van... Tavasszal nyílik...
- Ibolya?
- Ja! Ja! Az! Ibolya, bevettem ma a cavintont?”

Hozzávalók:
egy adag pizzatészta
(házi) ketchup
morzsolt oregánó
sonka, vékonyra szeletelve
füstölt sajt, reszelve
két marék olívabogyó, szeletekre vágva

Kiterítem a pizzatésztát, bekenem ketchuppal, megszórom oregánóval, beterítem a sonkaszeletekkel, megszórom az olajbogyóval, ráreszelem a sajtot és lehetőleg szorosan feltekerem. A kapott rúdból kb másfél cm széles szeleteket vágok és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, kicsit megigazítom a vágáskor deformálódott csigákat és 180 fokos sütőben úgy 25-30 percig sütöm. Nem olyan szép, de annál finomabb. Mi langyosan reggeliztük.


5 megjegyzés:

lorien írta...

csiga rulez :)

sedith írta...

hú, de klassz ötlet. Gondolom, leveles tésztából is meg lehet csinálni, mert akkor már meg is van a vacsoránk! :)
Hi-hi-hi, sós darázsfészek, tulajdonképpen! :)
Üdv, Edith

gabojsza írta...

Természetesen, leveles tésztából még jobb:-)
Azt itt találod:
http://href.hu/x/7kn6

sedith írta...

Megsütöttem!:)
Leveles tésztából, sonka helyett halkonzervből, még egy bakit is elkövettem vele (kiolajoztam a tepsit... csak azért gondoltam, hogy a töltelék nehogy kifolyjon), de a végerdmény így is megajándékozott egypár dicsérettel. :) A férjem barátja volt itt, bevágott vagy 5-öt, de a férjem is derekasan helytállt!
Szerintem még fogom készíteni. Jó éjt! Én is nyugovóra térek, emrt reggel korai kelés és indulás anyósékhoz disznót vágni...
Üdv, Edith

gabojsza írta...

Jó munkakedvet holnapra (munkátok lesz bőven!) :-)))
Amikor a lesipecsenyét eszitek puliszkával gondolj ám rám is:-)
Hú, mit nem adnék most pár falat erdélyi kolbászért...az sem lenne baj, ha füstölt és káposztalében főtt...