2008. december 6.

Szombat: halnap



Ma este lesz az a vacsora, aminek főpróbáját már hétfőn végigettem, így könnyű ebédet terveztem mára és ha szombat, akkor legyen halnap, ahogy azt Loriennél tanulam:-)

Hozzávalók:
egy egész hal
2 szál sárgarépa, szeletelve
pár fej csiperke, szeletelve
1 fej lilahagyma, szeletelve
1 paradicsom, szeletelve
1-2 dl fehérbor
só, frissen őrölt bors
1 fél citrom, szeletelve
3 gerezd fokhagyma

A hal hasüregébe hagyma- és citromszeleteket gyömöszölök, meg pár gerezd fokhagymát. Egy megfelelő méretű sütőtálba megágyazok a halnak a sárgarépaszeletekkel, ráfektetem a sóval, borssal fűszerezett, „megtömött” halat, betakarom a paradicsomszeletekkel és köré dobálom a gombát. Meglocsolom a borral és alufólia alatt, 180 fokos sütőben megsütöm.

A legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

2 megjegyzés:

lorien írta...

De szép csuka :)
Mostanában arra jöttem rá, hogy amit halba töltök, azt éredemes egy előre megpirítani, hogy együtt készüljenek el: mire a belseje kellőpen átmelegszik, a hal hajlamos túlkészülni, vagy ha a hal pont jó, a töltelék nem lesz igazán jó. Legalábbis az én nem túl jó sütőmben. Főleg a hagyma-, zöldség- és szalonnafélék kényesek. Érdemes kipróbálni :)

Zsu írta...

Szia!
Továbbadnék neked egy kördést:
http://zsukonyha.blogspot.com/2008/12/hertwarming.html