2008. december 2.

Tó Wellness Hotel, Bánk

Ködös, hideg november végére el sem tudok jobb programot képzelni, mint egy testet-lelket kényeztető hétvégét egy családias, ízlésesen berendezett, jó konyhájú szállodában, legjobb barátainkkal.

Téli táj fogadott, hóval, hideggel.

a kép a Hotel honlapjáról származik

A szálloda a Bánki tó partján épült, mindegyik(!) szobája a tóra néz. Bel- és kültéri medence, pezsgőfürdő, infra- és finn szauna jégkúttal, gőzkabin, tepidárium, Kneipp taposó és masszázs kényezteti a testet. A lelket kellemes, halk jazz muzsika, jó borok és finom étkek.

A pincérek figyelmesek, de nem tolakodóak, bár ha tele van az étterem (és szombat este tele volt) „falnál ülő” vendéget csak úgy tudnak kiszolgálni, hogy átnyúlnak a hozzájuk közelebb ülő vendég óra előtt. Ez nem az ő hibájuk, hanem azé, aki berendezte a termet és erre nem gondolt. De kicsire nem adunk:-)

A szombat esti vacsoránk:
Tárkonyos csibeleves


tartalmas, jó állagú zöldségek, a csirkemell nem száraz, egyszóval finom.

Jércemell filé vaslapon sütve joghurtos friss salátával


a salátához az öntetet külön kis edényben szervírozták, íze kellemes, a saláta friss, a hús kellően szaftos.

Marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával


ÉP-nek nagyon ízlett, a hús omlós és puha, a szaft finom, sűrű, a sztrapacska jó állagú, bár a juhtúró ízét csak nyomokban fedeztem fel. A petrezselyem díszítéssel nem fukarkodtak egyik fogásnál sem. (Igaz, én szívesen rágcsálok friss petrezselymet:-))

Bélszínsteak erdők-mezők gombáival, zöldséges rétessel (ezt én ettem)

a pincér megkérdezte hogy kérem a steaket, jól átsütve? Hát én medium-rare, inkább rare-re kértem és kaptam. Amikor a szelet közepénél tartottam, akkor is rózsaszín volt és istenien szaftos, a pihentetésben sem változott. Jó volt, na. A zöldséges rétes ízletes, a gomba mártásba viszont egyértelműen beleborult a sótartó. Meg is kérdeztem az egyiket a három pincér közül, aki az asztalunkkal foglalkozott, hogy fiatal és szerelmes-e a szakács…Sajnos a szósz ehetetlenül sós volt és ez asztaltársaim is megerősítették, mert az OK, hogy nekem sós (én mindent sótlanabbul eszem), de annak is géra volt, aki amúgy minden utánsóz. Kár, mert ez volt a fekete pont az egész estében (meg az, hogy a pincér nem tudta, hogy kifogytak a kedvenc pezsgőmből, pedig szívesen kortyoltam volna vacsora előtt. Így maradtak a korrekt, Zsindelyes pálinkák).

A desszert: Tavi álom, azaz Tiramisu gombócok erdei gyümölcsraguval.


Finom, semmi különös (nekem inkább somlóinak tűnt, nem tiramisunak), az erdei gyümölcsragú igen jóízű.

Az étterem borlapját a Bortársaság állította össze, mi most az újbor ajánlattal éltünk és kellemesen elkortyolgattunk Dúzsi Tamás szekszárdi új roséjából, meg Gere&Weninger Rosé újborából.

Kiadós alvás után bőséges svédasztalos reggeli, majd ködös út várt hazafelé. Maradnak a szép emlékek:-)

Tó Wellness Hotel
2653 Bánk, Petõfi út 73

Az étteremlátogatás időpontja: 2008 november . A bejegyzés az étterem akkori teljesítményét tükrözi , amely azóta változhatott.