2008. december 28.

Olivás szardellás sajtos keksz



Mediterrán ízvilágot idéző, jó kis sörkorcsolya.

Hozzávalók:
125 g liszt
125 g ementáli sajt
100 g vaj
6 szem szárított paradicsom
50 g magozott zöld olajbogyó
55g szardella filé
frissen őrölt bors

A hozzávalókat botmixerrel összedolgozom, majd fél órát pihentetem a hűtőben, folpackba csomagolva. Sózni nem szükséges, mert a sajt, szardella filé, olajbogyó és szárított paradicsom is elég sós. A sütőt 180 fokra előmelegítem, a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtom és kiszúró formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsin kb 15 perc alatt megsütöm.

Mire ettünk volna belőle, Nagylány hűlt helyét hagyta, így újrakészült, immár szardella filé nélkül, fekete olajbogyóval. Úgy is nagyon finom!

A receptet a gustos.ro-n találtam.

4 megjegyzés:

max írta...

Ilyet kérek, éhes vagyok, reggelire jó lenne:-)

Csiszolgatom a tonhalas verzót, az van itthon, meg tudnám csinálni...

gabojsza írta...

Max, ez tonhallal is finom lehet!
Ha (késői) reggelire szeretnéd, akár a hűtő pihentetést is kihagyhatod, kicsit ugyan lágyabb a tészta, de lehet vele boldogulni! Jó étvágyat:-)

BeckZsu írta...

Ez nekem is nagyon tetszik, gondolom, a szardellapaszta is megteszi jobb híján, mert nálam meg az van itthon :)

piszke írta...

Én meg már meg is csináltam és valami isteni :) A szardellapaszta kimaradt, viszont ment bele rozmaring, mert olyan volt a szárított paradicsomom is, rozmaringos. Elég annyit mondanom, hogy még a közismerten finnyás kiskorúaknak is ízlik. úgyhogy most dughatom el...