2017. november 27.

Fermentált daikon (jégcsap) retek


Az elkészítése pofon egyszerű, az íze remek és hasonlóan jó hatással van az emésztésre, mint a kimchi. Az elkészítéséhez, ugyanúgy, mint a kimchi készítésénél, a Vegital fermentáló készüléket használtam.

Hozzávalók:
1 méretes daikon (jégcsap) retek
2 salotta hagyma
fél citrom frissen facsart leve
csipet (vagy ízlés szerint több) házi chilipehely
2 cm friss gyömbér
2-3 teáskanál só
szénsavmentes ásványvíz

A retket vékonyan meghámozom, majd zöldség spirálozóval spagettire vágom. A megtisztított salottát és gyömbért vékonyra szeletelem, majd összekeverem a retek „spagettivel”, a sóval, chili pehellyel és citromlével. A fermentáló gép tartályába teszem és annyi vizet öntök rá, ami teljesen ellepi. Háztartási fóliával lefedem, ráteszem a tartály tetejét, a fermentáló gépbe teszem, a gép tetejét a helyére illesztem és bekapcsolom a kimchi készítő programot. 28 óra elteltével - ha lejárt a program - csatos üvegbe szedem és felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Savanyúságnak használom. 

Köszönöm Anitának az ötletet!

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.